receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty


LAZAGNE

Soutěžní příspěvek Fotosoutěže Vegetarian.cz

autor:Tereza Vandrovcová

Ingredience:

půl balení Lazagní, mléko
jíška, sůl, pepř, muš. oříšek
máslo, boloňská omáčka bez masa
černé olivy, parmezán či eidam



Příprava:

Nejprve si připravíme bešamel (dá se hřát mléko, přidá se jíška, míchat až do zhoustnutí, osolit, opepřit, nastrouhat muš. oříšek). Obdélníková zapékací miska se vymaže máslem, na to se položí tvrdý obdélník lasagne (3 vedle sebe - záleží na velikosti zapékací mísy), potře se boloňskou omáčkou (nejlépe Uncle bean´s), kdo má rád posype na kolečka nakrájené černé olivy, v létě vylepšíme čerstvou bazalkou, pak přijde strouhaný parmezán (či jiný tvrdý sýr) a nakonec bešamel.

Množství záleží na požadované šťavnatosti. Po této vrstvě přijde další obdélník lasagne, a tak se to opakuje stále dokola, až v poslední vrstvě se dá boloňská omáčka, bešamel a na to teprve sýr (já dávám 4 vrstvy) Dá se zapéct na 35-40 min. do středně vyhřáté trouby. Pro zlepšení chuti je možno jednotlivé vrstvy ještě posypat sušeným oregánem a bazalkou.

                               
                                

Originální receptura a foto - fotosoutěže Vegetarian.cz